Kennisbijeenkomst kerninstrument programma

Datum
Plaats in agenda
Tijd
12:00 tot
Locatie
Jaarbeurs MeetUp in het Beatrixgebouw, Jaarbeursplein 6, 3521 AL Utrecht (naast Utrecht Centraal)
Doelgroep

Projectleiders en adviseurs (genodigden).

Omschrijving

Het motto van deze middag luidt: 'Praktische toepasbaarheid van programma’s – van inzichten naar praktische handvatten'.

De kennisbijeenkomst richt zich op manieren waarop overheden verschillende typen programma's naar de bedoeling en de letter van de wet effectief kunnen (of ‘moeten’) inzetten. En waar de meerwaarde van dit instrument zit.

We gaan met elkaar in gesprek over hoe de verplichte en onverplichte programma’s samenhangen. En hoe ze elkaar kunnen versterken. Het gaat over effectieve toepassingsmogelijkheden in de praktijk. Waar liggen de kansen voor samenwerking bij de totstandkoming van programma’s? Hoe zorg je ervoor dat overheden maatregelen in programma’s interbestuurlijk afstemmen? Waar kun je elkaar versterken? Wat hebben overheden interbestuurlijk van elkaar nodig? Niet alle vragen die leven, zullen we in deze bijeenkomst kunnen beantwoorden. Maar met deze inzichten kunnen organisaties en bestuurslagen de komende tijd weer zelf aan de slag bij de uitwerking van hun eigen programma’s in 2019.

Kosten

Geen.

Aanmelden

Uzelf aanmelden kan niet; het gaat om deelname op uitnodiging voor een interbestuurlijke groep van maximaal 40 personen.

Bijzonderheden

Start 12.30 uur, inloop vanaf 12.00 uur met lunch.

Organisatie: programma Aan de slag met de Omgevingswet.