Informatiesessie publieke consultatie standaarden voor de Omgevingswet

Datum
Plaats in agenda
Tijd
13:00 tot
Locatie
Midden van het land, locatie volgt na inschrijving
Doelgroep

Beleidsmedewerkers, gericht op de inhoud van omgevingsdocumenten. En softwareleveranciers, gericht op de technische werking en implementatie.

Omschrijving

Denk mee met de ontwikkeling van de standaarden voor omgevingsdocumenten! Het programma Aan de slag met de Omgevingswet ontwikkelt een algemene standaard voor overheidsbesluiten, de STOP (Standaard Officiële Overheidspublicaties). Voor de verschillende omgevingsdocumenten komen er specifieke toepassingsprofielen (TPOD).

Diverse toepassingsprofielen voor omgevingsdocumenten (de kerninstrumenten) komen vanaf februari 2018 als versie 0.85 beschikbaar voor publieke consultatie. Het programma wil het werkveld graag informeren en betrekken bij de ontwikkelingen.

Op donderdag 15 februari 2018 is er daarom een informatiesessie over de inhoud, het gebruik en de (technische) werking van de standaard. Deze sessie is het startpunt van de publieke consultatie. Na de sessie kunnen deelnemers en anderen feedback geven op de standaard.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan het bijwonen van deze bijeenkomst.

Meer informatie

Met het digitaal stelsel Omgevingswet kunnen burgers en bedrijven straks met één klik op de kaart relevante informatie krijgen over hun eigen leefomgeving. Omgevingsdocumenten zijn straks bijvoorbeeld digitaal beschikbaar. Hiervoor moeten omgevingsdocumenten volgens bepaalde standaarden worden opgesteld en uitgewisseld.

De standaard voor omgevingsdocumenten is nog in ontwikkeling. Ook in 2018 organiseert het programma diverse activiteiten om het werkveld hierbij te betrekken. De publieke consultatie is daar onderdeel van. Begin 2019 moet versie 1.0 van de standaard worden opgeleverd.

Aanmelden

Het maximale aantal inschrijvingen is inmiddels bereikt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden voor deze informatiesessie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Hiervoor kunt u terecht bij Tara Goverts via T.Goverts@geonovum.nl.

Bijzonderheden

De informatiesessie wordt samen georganiseerd met het project Handvatten voor het Omgevingsplan. Dit project levert de staalkaarten op voor het Omgevingsplan. In de ochtend zijn werksessies gepland over de eerste staalkaarten.

Het ochtendprogramma is alleen toegankelijk voor community-leden van het project. Deze leden ontvangen per mail een uitnodiging. Wilt u ook deelnemen aan de informatiesessie voor de publieke consultatie? Meld u dan hier apart voor aan via de gegevens bij aanmelden.