DSO-dag: kwartaaldemonstratie XXL

Datum
Plaats in agenda
Tijd
09:00 tot
Locatie
Theater Figi, Het Rond 2, 3701 HS Zeist
Doelgroep

Medewerkers van gemeenten, provincies, waterschappen, Rijk, omgevingsdiensten, GGD-GHOR en veiligheidsregio's.

De bijeenkomst is voor de toekomstige gebruikers van het digitaal stelsel. Hierbij staat niet de techniek centraal, maar de functies van het digitaal stelsel.

Omschrijving

In de ochtend krijgt u in de Functionele Kwartaaldemonstratie aan de hand van praktijkproeven gedemonstreerd welke resultaten er in het afgelopen kwartaal zijn geboekt bij de bouw van het DSO vanuit gebruikersperspectief. De volgende vragen komen aan bod:

 • Hoe krijgt de ondersteuning van de processen van de Omgevingswet in praktijk vorm vanuit de landelijke voorziening DSO?
 • Wat werkt wel, wat (nog) niet?
 • Wat zijn de ervaringen met praktijkproeven bij overheden?
 • Welke (lastige) keuzes zijn dit kwartaal gemaakt en wat waren de lessons learned?

In de middag gaat u tijdens deelsessies dieper in op ervaringen en vraagstukken rondom de Omgevingswet met de ateliersessies van VNG en workshops van IPO. Kennismaken met bedrijfsmatige oplossingen voor de ondersteuning van Omgevingswetprocessen kan op de leveranciersmarkt (pdf, 950 kB). Parallel aan het middagprogramma is de Technische Kwartaaldemonstratie.

Programma

09.00 – 10.00 uur: Inloop

09.15 - 09.45 uur: Introductie digitaal stelsel Omgevingswet. Laat u in sneltreinvaart bijpraten over de beginselen van het digitaal stelsel Omgevingswet.

10.00 - 12.30 uur: Functionele demonstratie digitaal stelsel Omgevingswet. Vanuit het perspectief van de gebruiker tonen we de meest actuele stand van zaken rondom de ontwikkeling van het digitaal stelsel. Ook delen we inzichten die zijn opgedaan in praktijkproeven.

12.30 – 13.30 uur: Lunch en leveranciersmarkt (pdf, 950 kB)

13.30 – 14.45 uur: Workshopronde 1

 • VNG Kenniscarrousel Pilots en praktijkproeven (doelgroep gemeenten
 • IPO-sessie: Provinciale Van Dale (doelgroep provincies). Wat jij ziet en wat ik zie lijkt misschien hetzelfde…maar dat leggen we nu niet per se hetzelfde vast. Toch willen we begrippen vastleggen in de gegevenscatalogus. Dit is niet zo makkelijk als u denkt! Hoe kunnen provincies hier mee omgaan? En heeft u daar nog keuzes in? In deze workshop wordt u hopelijk wat wijzer.

15.00 - 16.30 uur: Workshopronde 2

VNG-sessie 1 t/m 6 richt zich specifiek op gemeenten. IPO-sessie 7 is gericht op provincies en omgevingsdiensten:

 1. Voorbeelden van juridische en toepasbare regels voor gemeentelijke topactiviteiten
 2. Werken met de Omgevingstafel
 3. Het Omgevingloket live. Kom online zien wat er nu al in het Omgevingsloket zit en wat werkt!*
 4. Roadmap Omgevingswet
 5. Migratie landelijke voorzieningen naar DSO-LV
 6. Begrippen Omgevingswet
 7. IPO sessie: Het goede gesprek! Voordat we keuzes maken over onze omgeving lijkt het heel verstandig om het er eens over te hebben met elkaar. Iedereen wil dat maar waarom is een vooroverleg nu zo moeilijk? In deze workshop mag u nog 1 keer vertellen hoe u dat denkt te organiseren :) Of is het allemaal niet zo moeilijk?

16.30 – 18.00 uur: Borrel en leveranciersmarkt

* dit is niet de technische demo maar de demo try-out

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie

U kunt de demonstratie ook live volgen. Hiervoor gaat u op 26 maart om 10.00 uur naar de livestream pagina kwartaaldemonstratie DSO. De demonstratie duurt tot ca. 12.30 uur.

Heeft u vragen tijdens de demo? Ook op afstand kunt u ze stellen via congres.spilter.nl (code volgt tijdens de demo). Zo kunt u ook op afstand aanwezig zijn!

Wanneer is deze bijeenkomst voor u interessant?

 • U bent jurist, beleidsmedewerker of adviseur en wil graag inzicht in de voortgang van het digitaal stelsel in relatie tot uw praktijk.
 • U bent bestuurder of manager en wil inzicht in de betekenis van het digitaal stelsel voor de (dienstverlenings)processen van uw organisatie.

Voor informatieadviseurs of- architecten, ICT- of projectmanagers, ICT-leveranciers en ontwikkelaars adviseren wij de Technische Kwartaaldemonstratie in de middag.

Implementatiemanagers adviseren we om naar de Slagsessies te komen die in het land worden georganiseerd. Naast andere informatie wordt daar ook de functionele demo gegeven.

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk.