Bestuurdersbijeenkomst

Dit jaar organiseert het programma 'Aan de slag met de Omgevingswet' een bestuurdersbijeenkomst op 18 november 2019 in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Hier ontmoeten de bestuurders van alle overheden elkaar. Ze discussiëren over actuele thema's en stemmen over de winnaar van de Aandeslag-Trofee. Deze bestuurdersbijeenkomst vindt plaats op dezelfde datum en locatie als het Praktijkfestival. Bestuurders laten zich op de projectenmarkt bijpraten en inspireren door mensen uit de praktijk.

Praktijkfestival

Het praktijkfestival is een jaarlijks terugkerend evenement. Vele omgevingswetprojecten uit het hele land delen daar hun kennis en ervaringen.

Aandeslag-trofee

De Aandeslag-Trofee  is een jaarlijkse prijs voor het project dat nu al werkt in de 'geest' van de Omgevingswet en kan anderen inspireren.

Terugblik Bestuurdersbijeenkomst 2018

Ook in bestuurlijk Nederland komt de Omgevingswet inmiddels echt tot leven. Dat bleek tijdens de Bestuurdersbijeenkomst op 10 september 2018 in de Fokkerterminal in Den Haag, waar maar liefst 120 bestuurders met elkaar in gesprek gingen over werken met de Omgevingswet.