Nieuwe webcolleges en webinars over de Omgevingswet online
Afgelopen maand hebben we weer veel webcolleges en webinars online gezet. De onderwerpen lopen uiteen van het digitaal stelsel en participatie tot verordeningen in het omgevingsplan. En meer webcolleges en webinars over een breed scala van onderwerpen zijn in de maak.
Omgevingswet in vogelvlucht
Het webcollege Omgevingswet in vogelvlucht is een kennismaking met de Omgevingswet. Edwin Voogd en Anjalie Kishoen-Misier, beiden als adviseur werkzaam bij Rijkswaterstaat, nemen u in 3 blokken mee in verschillende aspecten van de Omgevingswet:
- Blok 1 gaat over de wet zelf
- Blok 2 over het veranderen als organisatie en
- Blok 3 gaat over het digitaal stelsel
Participatie
Dit webcollege gaat over participatie in de Omgevingswet. Francine L'Ortye (voorheen ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, BZK) en Annemieke van Brunschot (Vereniging van Nederlandse Gemeenten, VNG) vertellen in 3 delen:
- Deel 1: waar staan we nu met participatie?
- Deel 2: hoe is participatie geregeld in de Omgevingswet?
- Deel 3: hoe gaat participatie straks werken in de praktijk?
Webinars over de Omgevingswet
Eind maart zijn 4 webinars over de Omgevingswet live uitgezonden. U kunt deze nu online terugkijken.
- Omgevingswet en het VTH-proces
- Ontwerpvragen en staalkaarten omgevingsplan
- Verordeningen in het omgevingsplan
- Overgangsfase omgevingsplan
Het streven is om de komende tijd nog meer webinars te maken. Houd de Evenementenagenda in de gaten voor een overzicht van de live webinars die de komende tijd georganiseerd worden.
Brede inzetbaarheid
In de reeks webcolleges en webinars laten experts u zien hoe de Omgevingswet in de praktijk gaat werken.
De webcolleges die al eerder beschikbaar waren, gaan over het overgangsrecht in de Omgevingswet, de milieubelastende activiteit, vergunningverlening voor complexe bedrijven en over de 6 kerninstrumenten. Zo kunnen professionals in hun eigen tijd kennis nemen van deze onderdelen van de Omgevingswet.