Start ontwikkeling staalkaarten Omgevingsplan

Gerd de Kruif bij de opening

Maandag 6 november is de ontwikkeling van de eerste vier staalkaarten Omgevingsplan gestart met een goedbezochte bijeenkomst in Utrecht. Daar werd vooruit gekeken met de vier partijen die de staalkaarten gaan ontwikkelen. Samen met de professionals die gaan werken met het Omgevingsplan en meedenken om de klei uit de praktijk mee te geven.

'Goed dat de vier partijen aan de slag gaan. Het Omgevingsplan is een belangrijk kerninstrument', opent Gerd de Kruif programmamanager invoeringsondersteuning.  Deze partijen hebben de gunning gekregen en gaan samen met de professionals de komende tijd intensief samenwerken om de vier staalkaarten te maken.

Kick off bijeenkomst staalkaarten

Ineke van de Hee, programmadirecteur verwelkomde de professionals die deel uitmaken van een zogenoemde digitale community. Ineke benadrukte dat het blenagrijk te vinden dat de mensen die straks in de praktijk met het omgevingsplan gaan werken nu al in de community zitten. En zo kunnen meedenken en meewerken aan de staalkaarten.

Zienswijze op de toekomst opende levendige discussie

In het laatste deel van de ochtend gaven de vier partijen in precies 10 minuten een pitch om zo hun zienswijze op de opdracht te delen met de opdrachtgever en de community. Deze pitches brachten een levendige discussie op gang.

Jos Dolstra, projectleider Handvatten Omgevingsplan: 'Het Omgevingsplan is nieuw. We weten nog niet precies hoe de resultaten er uit gaan zien. Dat brengt spanning mee tussen creativiteit en samenhang. We gaan met zijn allen een spannende tijd tegemoet waarbij we mooie en vooral nieuwe dingen gaan creëren.'