Wilt u alvast oefenen met het digitaal stelsel Omgevingswet?

Sinds kort is een aantal functies van het digitaal stelsel Omgevingswet beschikbaar om mee te oefenen. Het zijn vroege versies, zogenoemde bèta-functionaliteit, die een eerste indruk geven hoe een en ander gaat werken.

Samen met gebruikers werken we eraan om het digitaal stelsel Omgevingswet stapsgewijs verder te ontwikkelen. Het past daarbij om mogelijkheden vroeg beschikbaar te stellen. Zo kan het ontwikkelteam al snel feedback verzamelen om de oplossing te verbeteren. De oefenomgeving die is ingericht is een tijdelijke omgeving. De aangeboden functies zijn nog volop in ontwikkeling en nog niet altijd stabiel. Daarnaast zijn de getoonde data nog niet volledig, actueel of valide. Het is echt bedoeld als een ‘sneak preview’.

Nieuwsgierig naar de functie oriënteren op de kaart?

Nieuwsgierig hoe het nieuwe digitale loket eruit gaat zien? U kunt nu alvast een kijkje nemen bij de functie ‘Regels op de kaart’. De inhoud bestaat uit ongeveer 80% van de bestaande ruimtelijke plannen. Wilt u de mogelijkheden van regel naar kaart en van kaart naar regel in de viewer zien? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar de huidige bestemmingsplannen van Haarlem.

Nieuwsgierig naar het Ontwikkelaarsportaal?

Op het Ontwikkelaarsportaal zijn services (API’s) voor ontwikkelaars beschikbaar om aan te sluiten op de landelijke voorzieningen van het digitaal stelsel. Ontwikkelaars kunnen hier ook terecht voor documentatie en ondersteuning via een forum. De bètaversie van het Ontwikkelaarsportaal is te vinden op aandeslagmetdeomgevingswet.nl/ontwikkelaarsportaal.

Nieuwsgierig naar de Stelselcatalogus Omgevingswet?

De Stelselcatalogus Omgevingswet bevat begrippen op het gebied van de fysieke leefomgeving, zoals bijvoorbeeld de AQUOlex-standaard. Het ontwikkelteam zal de Stelselcatalogus de komende kwartalen steeds verder vullen.