Procesbeschrijvingen voor koppelen met het digitaal stelsel beschikbaar

Gepubliceerd op 22 maart 2019

Voor 2 van de 3 belangrijkste koppelvlakken in het digitaal stelsel Omgevingswet (DSO) zijn procesbeschrijvingen beschikbaar. Deze procesbeschrijvingen helpen overheden en hun leveranciers bij het realiseren van koppelingen tussen lokale software en het digitaal stelsel.

Koppelen met PRE-omgeving van het digitaal stelsel

Overheden en leveranciers kunnen aansluiten op de PRE-omgeving van het digitaal stelsel Omgevingswet – landelijke voorziening (DSO-LV). Ze kunnen zo koppelen met het Register Toepasbare Regels om toepasbare regels te uploaden en te beheren. Ze kunnen ook koppelen om vergunningaanvragen en meldingen uit het Omgevingsloket te verwerken in het zaaksysteem.

Procesbeschrijving

Voor een succesvolle koppeling zijn een aantal stappen nodig. Voor 2 koppelvlakken zijn deze stappen uitgewerkt in procesbeschrijvingen:

Elk kwartaal een update

De eerste versie van de procesbeschrijvingen is vandaag, 22 maart 2019, gepubliceerd. Het digitaal stelsel is nog in ontwikkeling. Procesbeschrijvingen kunnen elk kwartaal wijzigen. De procesbeschrijving beschrijft altijd het aansluitproces met de versie van het digitaal stelsel dat in het vorige kwartaal is opgeleverd.

Deze eerste procesbeschrijvingen zijn geldig tot 8 april. Daarna zal de beschrijving waar nodig worden aangepast. Naar verwachting is de nieuwe procesbeschrijving vanaf 23 april 2019 beschikbaar.