Technisch aansluiten op het digitaal stelsel

Het digitaal stelsel Omgevingswet (DSO) is een open stelsel. Zo kan iedereen lokale systemen aansluiten om openbare gegevens en documenten op te halen. En nieuwe gegevens en documenten toe te voegen aan de landelijke voorziening. Aansluiten kan via de koppelvlakken en standaarden die voor het digitaal stelsel zijn ontwikkeld.

Informatie voor ICT-leveranciers

Om te kunnen koppelen met het digitaal stelsel, zijn richtlijnen en voorwaarden opgesteld. Ze helpen ICT-leveranciers en overheden om dit goed en veilig te doen.

Koppelvlakken

Voor het aansluiten van lokale systemen zijn koppelvlakken in ontwikkeling. Voor deze koppelvlakken zijn standaarden en informatiemodellen ontwikkeld die u of uw leverancier helpen de koppeling te maken.

Informatie voor ontwikkelaars

Voor ontwikkelaars bij ICT-leveranciers en overheden is alle belangrijke (praktische) informatie over koppelvlakken samen gebracht op het Ontwikkelaarsportaal Omgevingswet.

Standaarden

Om het digitaal stelsel zo toegankelijk mogelijk te maken, wordt gebruik gemaakt van bestaande (verplichte) standaarden. Het programma Aan de slag met de Omgevingswet heeft ook een aantal nieuwe standaarden ontwikkeld.