Standaard officiële publicaties (STOP/TPOD)

Het programma Aan de slag met de Omgevingswet ontwikkelt de algemene Standaard voor officiële publicaties (STOP). Ook krijgt ieder domein een eigen toepassingsprofiel. Voor de Omgevingswet is dat het Toepassingsprofiel omgevingsdocumenten (TPOD).

STOP

De Standaard voor officiële publicaties met specifieke toepassingsprofielen voor omgevingsdocumenten (STOP) ondersteunt de functies opstellen, vaststellen, bekendmaken en beschikbaar stellen van officiële publicaties.

TPOD

Naast de algemene Standaard officiële publicaties krijgt ieder domein een eigen toepassingsprofiel. Voor de Omgevingswet is dat het Toepassingsprofiel omgevingsdocumenten (TPOD). De TPOD-standaarden zorgen ervoor dat juridische artikelen aan werkingsgebieden en geometrie zijn gekoppeld. Zo kun je ook op een kaart zien welke regels waar gelden.

Standaard en bijbehorende documenten

Geonovum ontwikkelt samen met KOOP de standaarden. Regelmatig komen er nieuwe versies van de standaard ter consultatie. De reacties hierop worden stap voor stap verwerkt.

Het overzicht van de documenten vindt u op de website van Geonovum.


Status

Versie 0.98-bèta van de Standaard voor officiële publicaties (STOP) en het Toepassingsprofiel omgevingsdocumenten (TPOD) is augustus 2019 opgeleverd. In het kader van beheer verschijnen regelmatig updates.