Standaard officiële publicaties (STOP/TPOD)

Het programma Aan de slag met de Omgevingswet ontwikkelt de algemene Standaard voor officiële publicaties (STOP). Ook krijgt ieder domein een eigen toepassingsprofiel. Voor de Omgevingswet is dat het Toepassingsprofiel omgevingsdocumenten (TPOD).

STOP

De Standaard voor officiële publicaties met specifieke toepassingsprofielen voor omgevingsdocumenten (STOP) ondersteunt de functies opstellen, vaststellen, bekendmaken en beschikbaar stellen van officiële publicaties.

TPOD

Naast de algemene Standaard officiële publicaties krijgt ieder domein een eigen toepassingsprofiel. Voor de Omgevingswet is dat het Toepassingsprofiel omgevingsdocumenten (TPOD). De TPOD-standaarden zorgen ervoor dat juridische artikelen aan werkingsgebieden en geometrie zijn gekoppeld. Zo kun je ook op een kaart zien welke regels waar gelden.

Standaard en bijbehorende documenten

Geonovum ontwikkelt samen met KOOP de standaarden. In januari tot en met maart 2019 lag versie 0.97 van de standaard ter consultatie. De reacties hierop worden stap voor stap verwerkt. Regelmatig verschijnen er kleine updates op de documenten van versie 0.97.

Het overzicht van de documenten (versie 0.97X) vindt u op de website van Geonovum.


Status

Van 28 januari tot 22 maart 2019 lag versie 0.97 van de Standaard officiële publicaties (STOP/TPOD) ter consultatie.