Lokale systemen aansluiten op het digitaal stelsel

De landelijke voorziening van het digitaal stelsel maakt gebruik van open standaarden en open data. Iedereen kan zo eigen systemen aansluiten.

Open data in het digitaal stelsel gebruiken

Een ieder kan open data zoals ruimtelijke plannen of begrippen en definities opvragen uit het digitaal stelsel. Hiervoor zijn koppelvlakken ontwikkeld waar externe systemen mee kunnen communiceren. Op het ontwikkelaarsportaal van de Omgevingswet vindt u een overzicht van de beschikbare open data API's.

Functionele beschrijvingen

Het digitaal stelsel Omgevingswet (DSO) ondersteunt 3 processen bij overheden. De functionele beschrijvingen leggen uit welke services de landelijke voorziening van het digitaal stelsel biedt en hoe deze gebruikt kunnen worden.

Technische aansluitvoorwaarden

De technische voorwaarden voor het aansluiten van overheidsorganisaties op het digitaal stelsel zijn als eerste concept beschikbaar.

Deelnemen aan praktijkproeven

Praktijkproeven zijn hét middel om erachter te komen of dat wat de ontwikkelteams bedenken en bouwen, ook werkt. ICT-leveranciers van overheden spelen hierin een belangrijke rol. Hun applicaties moeten aansluiten op de landelijke voorziening. Hoe u kunt deelnemen aan een praktijkproeven vindt u hier.