Deelnemen aan praktijkproeven digitaal stelsel

Praktijkproeven zijn hét middel om erachter te komen of dat wat de ontwikkelteams bedenken en bouwen, ook werkt. En of de ontwikkelde producten de doelen van de wet ondersteunen. Leveranciers van overheidsorganisaties spelen hierbij een belangrijke rol. Hun applicaties moeten aansluiten op de landelijke voorziening.

Meedoen aan een praktijkproef levert op

Een praktijkproef is voor leveranciers en overheden een goede manier om kennis te maken met de koppelvlakken en standaarden van de landelijke voorziening van de Omgevingswet. De leverancier formuleert samen met een klant een casus en werkt deze uit. Zo doen de leveranciers en hun klanten beiden kennis op en leggen ze een stevige basis voor de samenwerking in de toekomst.

Ondersteuning vanuit het programma

Leveranciers die zich met hun klant aanmelden voor een praktijkproef kunnen rekenen op technische en inhoudelijke ondersteuning vanuit het programma Aan de slag met de Omgevingswet. Leverancier, klant en het programma doen samen ervaring op en zijn samen verantwoordelijk voor het eindresultaat. Een win-win situatie!

Aanmelden voor praktijkproeven

Lijkt het u wat om als leverancier een praktijkproef met gemeenten, provincies en waterschappen te starten in 2019? Meldt u dan aan met uw klant. Aanmelden voor het volgende kwartaal kan tot de maand ervoor.

Zonder case of klant aan de slag

Als ICT-leverancier of ontwikkelaar kunt u ook zonder klant of case aan de slag met de data en services van de Omgevingswet. Welke API's beschikbaar zijn of binnenkort beschikbaar worden is te zien in het API-register op het Ontwikkelaarsportaal Omgevingswet.


Aanmelden praktijkproeven