Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR)
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) beproeft de werking van de vergunningcheck vanuit klantperspectief op een logisch werkend geheel voor de aanleg van een brug/uitrit.
Onderwerp en doel
Aanleggen brug/uitrit. Deelnemers beproeven de werking van de vergunningcheck vanuit het klantperspectief op een logisch werkend geheel met een eigen casus door een aantal stappen uit te voeren:
- Is de hiërarchie van de regels logisch?
- Zijn er geen dubbele regels?
Wat was de vraag?
Interbestuurlijke afspraken maken voor het afstemmen van toepasbare regels in het DSO, door middel van botsproeven rondom de casus ´Brug aanleggen´. Deze brug gaat over water met aan de ene kant een provinciale en aan de andere kant een gemeentelijke weg. De locatie moet nog gevonden worden.
Deelnemers
- HDSR
- Gemeente Montfoort-IJsselstein
-
Provincie Utrecht
Het eindresultaat
De opgedane lessen zijn uitgewerkt in een overzichtelijk document: Lessons learned - werkplaats uitrit en burg aanleggen. Dit document kan u helpen in uw organisatie.
De geleerde lessen zijn opgedeeld in verschillende categorieën:
- de geleerde lessen over interbestuurlijke samenwerking
- de algemene geleerde lessen
- de tips en wensen richting het DSO-beheer
Status: afgerond
Meer informatie over deze werkplaats
Wilt u meer weten over deze werkplaats of een kijkje nemen tijdens een van de werkplaatssessies? Neem gerust contact op met de contactpersoon, Bertjan Kaan, via bertjan.kaan@hdsr.nl.
Heeft u een ondersteuningsvraag of behoefte om te oefenen? En wilt u die vraag samen in een werkplaats uitwerken en oplossen? Meld u nu aan! We bekijken samen met u welke ondersteuning past.
Wat is een werkplaats?
In een werkplaats oefenen deelnemers interbestuurlijk met de implementatie van de Omgevingswet. Dit doen ze aan de hand van een concrete vraag. In de werkplaats krijgen de deelnemers inhoudelijke en technische ondersteuning. De vraagstukken zijn zeer divers.