Werkplaatsen Omgevingswet, begeleid door Aan de slag met de Omgevingswet
Zowel de actieve als afgeronde werkplaatsen kunt u hier snel vinden, op trefwoord of op naam.
Voor meer informatie over werkplaatsen en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden, kunt u terecht op de pagina Werkplaatsen implementatie Omgevingswet.
Eerst ervaringen van werkplaatsbegeleiders en deelnemers horen die al een werkplaats gedaan hebben? Neem dan vooral contact op via postbuscommunicatieomgevingswet@minbzk.nl.
Zoeken in de index
In deze werkplaats willen provincies meer leren en ervaring uitwisselen over het publiceren van een omgevingsverordening.
In deze werkplaats wilden verschillende bevoegd gezagen en Geonovum komen tot concrete resultaten van een vorm-inhoudelijk en technisch goede omgevingsvisie.
Werkplaats om de dienstverlening voor de topactiviteit 'bomen kappen' goed te regelen.
In deze werkplaats gaat regio Groningen aan de slag met hun eigen oefencase Bodem om te ontdekken hoe DSO werkt.
Werkplaats waarin verschillende bevoegde gezagen bij defensieterreinen met elkaar kijken hoe zij omgaan met geluidseisen voor milieubelastende activiteiten.
Hoe zet u de instrumenten van de Omgevingswet strategisch slim en in samenhang in bij een interbestuurlijke opgave? Die vraag staat centraal in een aantal werkplaatsen dat momenteel loopt.
Tijdens de werkplaats Zwemwater(kwaliteit) wilde men samen met het Rijk aangepaste formulieren ontwerpen, zodat initiatiefnemers de juiste informatie aanleveren voor meldingen of vergunningaanvragen.
In deze werkplaats wordt de samenwerking tussen overheden ontworpen, getest en aangepast om de doelen van de Omgevingswet te behalen. Dit omvat het maken van afspraken voor vergunningverlening, toezicht, handhaving en bredere regionale opgaven.
In verschillende regio's zijn leerkringen en werkplaatsen gestart om te experimenteren en ervaringen te delen over het gebruik van het programma-instrument voor gezonde leefomgevingen en andere regionale opgaven.
De werkplaatsen richten zich op het integreren van nazorg voor voormalige gas- en steenkoolwinlocaties in regionale omgevingsplannen, met afspraken over advies- en instemmingsrechten van Rijk en provincie.
In de werkplaats zijn gezamenlijke vragenbomen voor natuurregelgeving in het DSO ontwikkeld, zodat provincies uniforme digitale vragenlijsten kunnen gebruiken.