Gepland onderhoud aan Pre-omgeving DSO in juni en juli (update)

Elke maand wordt een nieuwe versie van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) geïnstalleerd. Hierdoor zijn het DSO en het Omgevingsloket mogelijk niet beschikbaar. Aansluiten is dan ook niet mogelijk.

Het geplande onderhoud van woensdag 2 juni t/m vrijdag 4 juni 2021 gaat niet door. De Pre-productieomgeving (oefenomgeving) is gewoon beschikbaar.

Gepland onderhoud in juni en juli

De installatie van de volgende versie (PI-18.6) van het DSO op de pre-productieomgeving (oefenomgeving ) staat gepland op 30 juni tot en met 3 juli 2021. Meer informatie over gepland onderhoud vindt u op de pagina Storingen en onderhoud.

Toepasbare regels

U kunt die periode ook geen vragenbomen wijzigen en geen nieuwe toepasbare regels toevoegen aan het Register Toepasbare Regels. De vragenbomen die u tot 30 juni heeft gemaakt, zijn vanaf 4 juli weer beschikbaar.

Omgevingsdocumenten

In deze periode kunnen ook geen omgevingsdocumenten gepubliceerd worden in de LVBB. Omgevingsdocumenten die tot 30 juni heeft gemaakt, zijn vanaf 4 juli weer beschikbaar.

Omgevingsloket niet beschikbaar

Het Omgevingsloket is in deze periode niet beschikbaar. U kunt Regels op de kaart niet gebruiken en u kunt geen vergunningaanvragen en meldingen indienen.

Aansluiten op het DSO niet mogelijk

Aansluiten op het DSO is op van woensdag 30 juni tot en met vrijdag 2 juli ook niet mogelijk. Als u staat ingepland in deze periode ontvangt u via uw leverancier of via de migratiecoördinator een nieuw datumvoorstel.

Demo-omgeving is wel beschikbaar

De demo-omgeving van het Omgevingsloket blijft beschikbaar. Hier kunt u diverse demo's doorlopen en kennismaken met Regels op de kaart, Checken en Aanvragen.