Rad van participatie

Hoe ga je het gesprek aan met iedereen die woont, werkt en leeft in Noord-Brabant over zoiets abstracts als een (provinciale) omgevingsvisie? Nou, maak het leuk en laagdrempelig! Vanuit die gedachte ontwikkelde de provincie Noord-Brabant het Rad van participatie.

Het Rad van participatie is een spelshow waarbij deelnemers in korte tijd ervaren wat er allemaal komt kijken bij vraagstukken die in de leefomgeving spelen. Door een draai aan het Rad bepaalt de deelnemer een combinatie van type plek en thema. Wordt het station en klimaat, stadscentrum en gezondheid, of iets compleet anders?

De volgende ronde draait om de vraag wie van belang is voor het realiseren van de oplossing of de kans. Welke partijen spelen hierbij een rol en hoe vullen zij elkaar aan? Door middel van 'scrabble'-stenen en onder begeleiding van de Rad van participatie-tune toveren de deelnemers de namen op het rad. Maar blijven alle partijen wel op het speelveld liggen? De thema's op het rad zijn aan te passen aan het onderwerp dat besproken wordt.

rad van participatie_3

Voor wie

Overheden, en andere non-profit partijen die in gesprek willen over de leefomgeving. Door de opzet is het mogelijk om met allerlei doelgroepen in gesprek te gaan: van kinderen, voorbijgangers tot professionals.

Meer informatie

Voor meer informatie en/of voor het lenen van het Rad gaat u naar de website van de Brabantse omgevingsvisie.