Omgevingswet beweegt praktijk

Pionieren, experimenteren en werken met en volgens de Omgevingswet. Dat is wat er gebeurt in heel Nederland. In deze special nemen we u mee langs een aantal bijeenkomsten die in april plaatsvonden en waar heel duidelijk blijkt: Omgevingswet beweegt praktijk.

Minister Schultz van Haegen zei het als volgt: "U bent vanuit provincies, gemeenten, waterschappen en Rijk echt aan de slag gegaan! Wat u hier voor elkaar brengt, is niets minder dan een maatschappelijke beweging. Een beweging die uw interne organisatie op z’n kop zet. Een beweging die nodig is, wil de Omgevingswet een succes worden."

collage-2017-05-10

Nieuwe producten voor u op rij gezet:

Aandeslagkaart

Aandeslagkaart

In Nederland experimenteren overheden met de Omgevingswet. Ze doen dit met elkaar, maar ook met bedrijven, bewoners en maatschappelijke organisaties met de Omgevingswet. Dat gebeurt in pilots, projecten en werkbijeenkomsten. Wie is er nu eigenlijk aan de slag met wat? En wat leren ze? Ook nieuwsgierig? Neem een kijkje op de Aandeslagkaart.

Inspiratiegids Participatie

Inspiratiegids Participatie

Heeft u ook vragen over participatie onder de Omgevingswet? Dat is heel herkenbaar. Participatie is maatwerk. Daarom schrijft de Omgevingswet niet voor HOE de participatie moet plaatsvinden. Er is behoefte aan inspiratie, liefst via persoonlijke verhalen. Om van elkaar te leren en ervaringen te delen. Daarom is de inspiratiegids participatie gemaakt - met de inbreng van velen.

Leerreis

brainstorm

Bent u benieuwd naar waar collega’s van andere overheden tegenaan lopen bij de invoering van de Omgevingswet? Zou u graag nieuwe inzichten opdoen en van gedachten wisselen over dit proces? Dan is de leerreis Omgevingswet van het programma Aan de slag met de Omgevingswet wellicht iets voor u. Onder begeleiding van een ervaren coach behandelt een groep bestuurders, managers en professionals van alle overheden de vragen en problemen waar zij tegenaan lopen. Dit gebeurt tijdens vier bijeenkomsten.

Roadshows

roadshows3

De Roadshows Omgevingswet gaan weer van start!  In editie 2017 ligt de focus op de praktijk: van omgevingsvisie/ omgevingsplan,  bestuurlijke afwegingsruimte, participatie tot digitalisering. Overheden zijn zelf gastheer van de Roadshows en bepalen met de overheden in de regio samen het programma. In dit programma zijn veel workshops opgenomen over eerste aanpakken, ervaringen en inzichten. Kijk voor meer informatie op de evenementenpagina's van onze website.