Nieuws - Zoekresultaten
Zoeken in de index
De Denkwijze(r) voor goede participatie bevat uitgangspunten, succesfactoren en randvoorwaarden.
Het virtueel kennisdelen over de Omgevingswet heeft een enorme vlucht genomen. De fysieke bijeenkomsten van de koepels en het programma Aan de slag met de Omgevingswet zijn nu voor een groot deel online. Met als voorlopig hoogtepunt bijna 800 deelnemers voor een webinar.
Het programma Aan de slag met de Omgevingswet heeft samen met ontwikkelpartners KOOP en Geonovum de 1.0-versie van de Standaard voor officiële publicaties (STOP) en de bijbehorende toepassingsprofielen (TPOD) opgeleverd.
De Omgevingswet gaat op 1 januari 2021 inwerking. Dat betekent dat overheden nog maar 14 maanden hebben om zich hierop voor te bereiden. Maar hoe kunt u deze tijd het beste besteden? Tijdens de drukbezochte slagsessies in oktober – in Den Bosch, Zwolle, Utrecht en Den Haag – gingen de deelnemers samen op zoek naar het antwoord op deze belangrijke vraag.
Het rapport ‘Verkenning kerninstrument projectbesluit’ is op 14 mei 2019 beschikbaar gekomen. Het rapport geeft een inhoudelijke toelichting op het projectbesluit. Het gaat ook in op veranderingen in de manier van werken die nodig zijn en op de relatie met de landelijke voorziening van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO-LV). Ook bevat het rapport tips om nu al zoveel mogelijk volgens het projectbesluit en de bijbehorende projectprocedure te werken.
Van 1 februari tot en met 8 maart 2019 is de Omgevingsregeling in consultatie. Iedereen die dat wil kan in deze periode reageren op het ontwerp van de regeling. De Omgevingsregeling is de ministeriële regeling bij de Omgevingswet. De regeling is bedoeld voor alle partijen die actief zijn in de fysieke leefomgeving: burgers, bedrijven en overheden.