Overzicht tools en games
Zoeken in de index
Met de tool Klaar voor de Start van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) brengt u in kaart waar uw gemeente staat en wat u nog moet doen.
Via onze tool kan de gemeente op een eenvoudige manier in contact staan met de inwoners, om erachter te komen wat en waar er wat speelt.
Kaartspel om de keuzes en consequenties voor het omgevingsplan (vergunningplichtig, melding, algemene regel) inzichtelijk te maken op een laagdrempelige manier.
De app THiNK! – participatieversneller zorgt ervoor dat er een effectief samenspel ontstaat tussen de inbreng van burgers en de rol van raad en college.
Simulatiespel rond de Omgevingswet over interbestuurlijke samenwerking, bestemd voor medewerkers van de overheid: Rijk, provincies, gemeenten, waterschappen en uitvoeringsorganisaties. Via een casus over de bouw van een recreatiecentrum komen planvorming en vergunningverlening aan bod.
Het Omgevingswet leertraject biedt voor ambtenaren, raadsleden, college, inwoners en ketenpartners een leertraject aan om de cultuuromslag van de Omgevingswet vorm te geven.
Het Rad van participatie is ontwikkeld door de provincie Noord-Brabant om op een leuke manier het gesprek te voeren over de (provinciale) omgevingsvisie.
De gemeente Amsterdam maakt met OpenStad digitale tools die op een laagdrempelige manier participatie stimuleren.
Het logo Aan de slag met de Omgevingswet is beschikbaar voor alle overheden. Maar er is ook een zogenaamd partnerlogo.
De routeplanners voor gemeenten, provincies en waterschappen nemen u stap voor stap mee in de veranderingen die door de invoering van de Omgevingswet plaatsvinden.
Voor omgevingsvergunningen in strijd met het Omgevingsplan is straks geen instemming van de gemeenteraad nodig. De gemeenteraad adviseert het college van B&W.
Samenwerkingstool om te starten met de Omgevingswet. Elke manier van samenwerken kent 3 onderdelen: inhoud, proces en relatie.
Hoe zet u de gouden cirkel van Simon Sinek in voor integraal werken binnen de Omgevingswet?
De omgevingswandeling is een mooie manier om inspiratie op te doen, mensen te verbinden en onderlinge samenwerking te stimuleren.
Locali is een app waarmee buren een goed idee voor de wijk kunnen delen met elkaar en met de gemeente.
Met de City Deal worden data op grote schaal digitaal verzameld. Brabantse steden digitaliseren per direct 100.000 woningen. Daarmee ontwikkelen ze een platform waarop online informatie wordt gedeeld.
Dit bordspel draagt bij aan de dialoog over de Omgevingswet en helpt discussie over de veranderopgave op gang te brengen tussen verschillende functiegroepen.