Nieuws
Zoeken in de index
De Eerste Kamer heeft op 10 maart 2020 het wetsvoorstel Aanvullingswet grondeigendom Omgevingswet aangenomen. De Tweede Kamer had op 17 oktober 2019 al met dit wetsvoorstel ingestemd.
Lokale software aansluiten op het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) begint met het leggen van de vereiste Digikoppelingen. Hiervoor reserveert u een tijdslot in de planning van DSO-beheer.
De Handreiking adviesstelsel omgevingskwaliteit is gepubliceerd. Hierin staan de stappen voor de inrichting van de gemeentelijke adviescommissie. Onder de Omgevingswet moeten bijna alle gemeenten een gemeentelijke adviescommissie instellen.
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) biedt een zogenoemde versneller aan voor het opstellen van een standaard document om Omgevingswetsoftware te verwerven.
Van 17 februari tot maandag 9 maart 2020 liggen de toepassingsprofielen Reactieve interventie, Voorbereidingsbesluit en Instructie ter consultatie.
Zorgen dat alle medewerkers van Nederlandse omgevingsdiensten in 2021 goed voorbereid aan de slag kunnen met de Omgevingswet. Dát is het doel van het Train de Trainer-programma. Op woensdag 12 februari 2020 was de try-out.
Op dinsdag 18 februari 2020 zijn de Aanvullingswetten en –besluiten geluid en bodem aangenomen door de Eerste Kamer.
Online is een webcollege over de 6 kerninstrumenten van de Omgevingswet beschikbaar.
Op maandag 23 maart 2020 organiseren de VNG, de programmadirectie Eenvoudig Beter en het programma Aan de slag met de Omgevingswet de vierde wetgevingsupdate in Zeist.
De Invoeringswet Omgevingswet bundelt en vereenvoudigt de regels voor ontwikkelingen in de fysieke leefomgeving en versnelt besluiten over projecten.

Blijf op de hoogte van nieuws en evenementen over de implementatie van de Omgevingswet.