Informatie en hulpmiddelen voor gemeenten, provincies, waterschappen, rijkspartijen en bedrijven.
Veranderingen, aansluiten, testen, oefenen, vullen productieomgeving, demo’s geven...
In verschillende demo's onder begeleiding aan de slag met hoe het Omgevingsloket werkt.
De toolkit bevat informatie over de Omgevingswet die vrij gebruikt en aangepast mag worden om doelgroepen te informeren.
Hulpmiddelen voor gemeenten, waterschappen, provincies en omgevingsdiensten.
Praktijkverhalen, interviews, projectbeschrijvingen, blogs, Aandeslag-Trofee...
Werken met de Omgevingswet
Informatie over het DSO, regelgeving, water, bodem, lucht en andere thema's op de website van het Informatiepunt Leefomgeving (IPLO).
Nieuws
Nederland staat voor een grote uitdaging: elk jaar 100.000 woningen bouwen, de energietransitie waarmaken én bedrijven hier houden. Netbeheerder Stedin werkt hard aan deze opgave.
De nieuwe animaties over de werking van het Omgevingsloket zijn beschikbaar. Alle video's over het Omgevingsloket vindt u sinds kort op de nieuwe website ondersteuning.omgevingswet.overheid.nl. Als overheid kunt u op uw eigen website ook verwijzen naar de nieuwe animaties.
Heeft een initiatiefnemer vragen over een vergunning of een melding via het Omgevingsloket? Dan kan deze terecht bij gemeente, provincie of waterschap. Maar wie via het contactformulier een vraag stelt over het Omgevingsloket zélf, komt uit bij het Informatiepunt Leefomgeving. Dat zorgt soms voor verwarring. Samen kunnen we zorgen dat elke vraag op de juiste plek gesteld wordt.
Eerstvolgende bijeenkomsten
De Schakel is hét evenement voor medewerkers van de overheid en kennisinstellingen om bij te blijven op het gebied van de Omgevingswet.
Geonovum veldlab over het annoteren van activiteiten.
Congres Natuurlijk biedt professionals inspiratie en kennis om natuur beter te integreren in leefomgevingen.