Informatie en hulpmiddelen voor gemeenten, provincies, waterschappen, rijkspartijen en bedrijven.
Veranderingen, aansluiten, testen, oefenen, vullen productieomgeving, demo’s geven...
In verschillende demo's onder begeleiding aan de slag met hoe het Omgevingsloket werkt.
De toolkit bevat informatie over de Omgevingswet die vrij gebruikt en aangepast mag worden om doelgroepen te informeren.
Hulpmiddelen voor gemeenten, waterschappen, provincies en omgevingsdiensten.
Praktijkverhalen, interviews, projectbeschrijvingen, blogs, Aandeslag-Trofee...
Werken met de Omgevingswet
Informatie over het DSO, regelgeving, water, bodem, lucht en andere thema's op de website van het Informatiepunt Leefomgeving (IPLO).
Nieuws
Een oud kippenhok vervangen door een nieuwe schuur: is er een vergunning nodig? Vaak een tocht met hindernissen. In dit artikel, tips voor een gebruikersvriendelijker Omgevingsloket.
Een aantal tijdelijke alternatieve maatregelen (TAM) wordt in 2025 verlengd. De TAM voor behandeldienstinstellingen en conceptverzoeken worden verlengd met 1 maand, tot 1 februari 2025. De TAM Gerelateerde verzoeken met 1 jaar, tot 1 januari 2026.
Vorige maand kwamen medewerkers en managers van provincie, gemeenten en andere organisaties uit Flevoland bijeen voor de Vierdag.
Eerstvolgende bijeenkomsten
Hoe wordt gezondheid meegewogen bij de inrichting van onze leefomgeving? Hoe belangrijk zijn gezondheid en luchtkwaliteit bij de keuzes die we maken in het ruimtelijk domein? En hoe werkt de Omgevingswet in de praktijk als het om gezondheid gaat? Deze vraagstukken staan centraal tijdens het Schone Lucht Jaarcongres 2025 in het provinciehuis Brabant.
Het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte 2025 (NCBOR) op 3 april 2025 in Nijmegen staat in het teken van 'Vernieuwend samenspel: de weg naar 2030'.