Nieuws
Heeft een initiatiefnemer vragen over een vergunning of een melding via het Omgevingsloket? Dan kan deze terecht bij gemeente, provincie of waterschap. Maar wie via het contactformulier een vraag stelt over het Omgevingsloket zélf, komt uit bij het Informatiepunt Leefomgeving. Dat zorgt soms voor verwarring. Samen kunnen we zorgen dat elke vraag op de juiste plek gesteld wordt.
De werkgroep van het project Indringend Ketentesten (IKT) heeft Fase 9 afgerond. De ketentesten zijn uitgevoerd van medio april 2024 tot en met medio juli 2024.
Vanaf naar verwachting woensdag 23 oktober 2024 is versie 5 beschikbaar van de API voor de Samenwerkfunctionaliteit (SWF).
Elk kwartaal bepalen de ontwikkelteams, koepelorganisaties en opdrachtgever met elkaar de werkzaamheden. Lees meer over de plannen voor dit kwartaal.
Vanaf 1 oktober 2024 zijn er kleine veranderingen in veel formulieren van het Rijk in het Omgevingsloket.
Een adviseur kan een aanvraag of melding voorbereiden, maar niet indienen of intrekken. Voor overheden die verzoeken ontvangen, verandert er niets.
Achter de schermen wordt continu gewerkt aan het verbeteren van het Omgevingsloket. Zo deden we onlangs onderzoek naar de gebruikersvriendelijkheid van de Vergunningcheck. We spraken met productmanager Floris van der Bijl over de onderzoeksresultaten.
Het voorbehoud is niet meer nodig, omdat veel gemeenten hun lokale toepasbare regels hebben aangeleverd aan het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO).
Op maandag 18 augustus brachten minister Mona Keijzer van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en Marjolein Jansen, directeur-generaal Ruimtelijke Ordening, een bezoek aan industriecomplex Chemelot.
Per 1 augustus 2024 wijzigt de regelgeving voor het verwijderen van asbest. Dit heeft ook gevolgen voor de Vergunningchecks en het meldingsformulier.