Toepasbare regels verifiëren en opslaan

U ziet uw opgestelde toepasbare regels niet direct terug in het Omgevingsloket. Regels worden eerst geverifieerd en daarna opgeslagen in het digitaal stelsel Omgevingswet (DSO).

Toepasbare regels verifiëren en opslaan

Wanneer u uw toepasbare regels hebt opgesteld, slaat u deze op in het register toepasbare regels in het digitaal stelsel. Dit register zorgt ervoor dat uw regels op het juiste moment op het scherm in het Omgevingsloket verschijnen.

U slaat de toepasbare regels op via uw lokale software. Uw leverancier zorgt ervoor dat de regels op de juiste manier aan het digitaal stelsel worden aangeboden. Op het moment dat u uw toepasbare regels aanbiedt zal het systeem deze controleren op vorm en samenhang binnen de functionele structuur. De conclusie is vrijwel direct beschikbaar.

Regels tussentijds verifiëren

U kunt ook toepasbare regels laten controleren zonder dat deze worden opgeslagen. Het digitaal stelsel biedt deze functie.  Uw softwareleverancier kan deze functie inbouwen in uw bestaande software.

Kwaliteitscheck in uw bestaande software

Applicaties die toepasbare regels helpen maken, bieden vaak functionaliteit om de kwaliteit te checken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een controle op consistente taal en begrippen. Vaak werken dit soort applicaties ook met een vastgestelde structuur. Of een metamodel van de regels.