Nieuws
Op maandag 18 augustus brachten minister Mona Keijzer van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en Marjolein Jansen, directeur-generaal Ruimtelijke Ordening, een bezoek aan industriecomplex Chemelot.
Per 1 augustus 2024 wijzigt de regelgeving voor het verwijderen van asbest. Dit heeft ook gevolgen voor de Vergunningchecks en het meldingsformulier.
Gemeente Veendam wil niet meer alles achter gesloten deuren beslissen. De Omgevingswet vraagt hen om bewoners te betrekken bij de fysieke leefomgeving.
Vanaf woensdag 24 juli 2024 ondersteunt het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) versie 5.0 van de Standaard aanvragen en meldingen (STAM).
Elk kwartaal bepalen de ontwikkelteams, koepelorganisaties en opdrachtgever met elkaar de werkzaamheden. Lees meer over de plannen in dit kwartaal.
Achter de schermen wordt continu gewerkt aan het beter maken van het Omgevingsloket. Afgelopen kwartaal zijn aanpassingen gedaan voor het volledig invullen van een aanvraag.
Vanaf 1 juli 2024 zijn in het Omgevingsloket een aantal kleine veranderingen voor juridische activiteiten van het Rijk, zoals activiteiten voor het opslaan van grond en baggerspecie.
De nodige vlieguren met de Omgevingswet zijn inmiddels gemaakt. En veel bedrijven zitten in hetzelfde schuitje. Op 23 mei werd daarom de Ketendag Omgevingswet georganiseerd voor 210 deelnemers van vergunningplichtige bedrijven, adviesbureaus en overheden in de regio Rijnmond. Er was een plenair programma met een casus van industriecomplex Chemelot, praktische deelsessies en een panelgesprek.
De tijd goed benutten voor de implementatie van de Omgevingswet. Daarmee is koplopergemeente Pijnacker-Nootdorp al vroeg aan de slag gegaan. Welke tips uit dit praktijkverhaal zijn voor u bruikbaar?
Vanaf 1 juli 2024 zijn Omgevingsloket online (OLO) en de Activiteitenbesluit Internet Module (AIM) niet meer beschikbaar. Overheden kiezen zelf hoe ze deze aanvullingen dan willen ontvangen.