Update: Pre-omgeving DSO weer vrijgegeven voor gebruik

Technische problemen na installatie nieuwe versie

Vorige week donderdag en vrijdag (6 en 7 mei) is de laatste versie geïnstalleerd op de oefenomgeving. Helaas traden daarbij technische problemen op. Sinds vandaag (12 mei) is de omgeving weer te gebruiken, maar u kunt nog tegen de volgende technische problemen aanlopen:

  • Er zijn nog problemen met de koppeling met lokale VTH-systemen bij overheden en uitvoeringsorganisaties. Vergunningaanvragen en meldingen die zijn ingediend in het Omgevingsloket, komen niet altijd binnen in het VTH- of zaaksysteem. We raden u aan in dat geval niet uw softwareleverancier te bellen, maar uw bevinding te melden bij IPLO.nl. Daar kunnen ze het probleem verder analyseren.
  • Het koppelvlak voor de samenwerkfunctionaliteit (SWF) heeft nog een technisch probleem. Hier wordt aan gewerkt samen met softwareleveranciers die deze koppeling gebruiken. Overheden en hun ketenpartners hebben hier bij het oefenen geen last van.

Doorlopend ontwikkelen en oefenen

Er wordt continu gewerkt aan het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Dat betekent dat er maandelijks een nieuwe versie van het DSO en Omgevingsloket voor overheden en softwareleveranciers wordt geïnstalleerd op de oefenomgeving. We ontwikkelen en oefenen met dezelfde software. Als overheid en leverancier kunt u hierdoor altijd de nieuwste versie van DSO gebruiken. Een nadeel is dat u tijdens een installatie het DSO een paar dagen niet kunt gebruiken. We kondigen dit geplande onderhoud (ruim) van tevoren aan, zodat u rekening kunt houden met dit ongemak. Maar als gepland onderhoud uitloopt zoals nu, is dat extra vervelend. Onze excuses hiervoor, we doen er alles aan de problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Meer informatie