Wijziging in ebMS-berichtafhandeling en nieuwe versie API Aanbieden CPA

De ebMS-berichtafhandeling tussen de ebMS-adapter en de backend-systemen wordt verbeterd. Dit heeft impact op het formaat en aantal foutberichten en er komt een nieuwe versie van de API Aanbieden CPA.

Wanneer

Deze wijzigingen zijn gepland in de eerstvolgende release 'Zunderdorp'. Meer informatie over deze release en deze wijziging is op de pagina met releasedocumentatie te vinden.

Wat merkt u als leverancier?

Aanleveren Toepasbare Regels

Het ebMS-berichtenverkeer voor Aanleveren Toepasbare Regels is grotendeels ongewijzigd gebleven. Alleen de technische foutberichten zijn aangepast aan de API Strategie. Deze foutberichten zijn nog wel in XML-formaat en niet in JSON. Daarnaast is het gedrag aangepast: alle foutsituaties worden teruggemeld via Bevestigingsberichten.

Nieuwe versie van de API Aanbieden CPA

Voor de API Aanbieden CPA is naast de bestaande v0 versie ook een nieuwe v1 versie beschikbaar. De bestaande v0 versie is ongewijzigd gebleven en blijft voorlopig nog beschikbaar. Voor de nieuwe v1 versie zijn de responsberichten aangepast. Deze responsberichten zijn nu in JSON-formaat en voldoen aan de API Strategie.

Aanvulling 26 januari 2023

Voor de volledigheid adviseren wij u om alleen nog v1 te gebruiken. Naast een verbeterde foutafhandeling biedt deze bovendien minder kans op fouten.

Aanvulling 10 maart 2023

Eind maart zal versie 0 worden uitgefaseerd:

  • Oefenomgeving (pre-productie): 20 maart
  • Productie: 24 maart