Documentatie voor aansluiten STAM en STTR op productie beschikbaar

De documentatie voor het aansluiten op de koppelvlakken STAM en STTR op de productieomgeving is beschikbaar. Deze zou per 1 december 2021 beschikbaar zijn, maar helaas was er meer tijd voor nodig dan verwacht.

Aansluitdocumentatie

De aansluitdocumentatie is bijgewerkt. U kunt de nieuwe versie 1.2 van de documenten vinden op het ontwikkelaarsportaal: Documentatie aansluiten STAM en Documentatie aansluiten STTR.

Ondersteuning

Om het gebruik van de nieuwe aansluitactiviteiten (met name het gebruik van de aansluitpunten bij STTR) en de beperkte algemene set (bij STAM) in combinatie met uw software te beproeven hebben wij uw hulp nodig. Daarom vraagt het aansluitteam u als leveranciers om uw klanten pas (in bulk) op de productieomgeving aan te sluiten als:

  • u (STTR-leverancier) in de pre-productieomgeving (met 1 klant) hebt aangetoond goed om te kunnen gaan met de gedefinieerde aansluitpunten;
  • u (STAM-leverancier) in de productieomgeving (met 1 klant) hebt vastgesteld dat de beperkte set geen negatieve invloed heeft op het functioneren van uw applicatie.

Aansluitteam Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO)

Deze testen worden in samenwerking met het aansluitteam Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) uitgevoerd. Dit team biedt u graag ondersteuning bij het voor de eerste keer doorlopen van de aansluitprocedure en neemt hiervoor contact met u op.