Digitaal stelsel

Het digitaal stelsel Omgevingswet (DSO) is de informatiemotor achter de Omgevingswet. Het digitaal stelsel bestaat uit de landelijke voorziening die wordt ontwikkeld door het programma Aan de slag met Omgevingswet en lokale systemen bij overheden.

beeld-blok1

Digitale nieuwsbrief

Ontvang nieuws en updates over bijeenkomsten over het digitaal stelsel Omgevingswet.

Omgevingswet en processen bij overheden

Het digitaal stelsel Omgevingswet (DSO) ondersteunt 3 processen bij overheden. Lokale systemen kunnen op deze processen worden aangesloten om gegevens en documenten te gebruiken in het stelsel.

Technische informatie

Informatie voor het koppelen van lokale systemen aan de landelijke voorziening.

Stelselcatalogus Omgevingswet

De Stelselcatalogus Omgevingswet bevat informatie over welke gegevens in het digitaal stelsel Omgevingswet beschikbaar zijn en wat deze gegevens betekenen.

Gegevens uit het digitaal stelsel gebruiken

Openbare gegevens die overheden beschikbaar maken via het digitaal stelsel kunnen door derden worden opgevraagd.

Elk kwartaal kennissessies voor ontwikkelaars

In 2019 worden elk kwartaal kennissessies voor ontwikkelaars georganiseerd. Kijk in de evenementenagenda voor meer informatie over de inhoud en hoe je kunt deelnemen.

Gebruikerstoepassingen ontwikkelen

Het is mogelijk om zelf gebruikerstoepassingen te ontwikkelen met de services van de Omgevingswet.

Kennismiddag ICT

Het programma Aan de slag met de Omgevingswet organiseert een paar keer per jaar een kennis(mid)dag voor ICT-leveranciers. Hier geven we updates over de ontwikkelingen van de deelprojecten in het digitaal stelsel Omgevingswet (DSO).

Technische kwartaaldemonstratie

Na ieder kwartaal presenteert het programma Aan de slag met de Omgevingswet de resultaten in een kwartaaldemonstratie. Wat is er dat kwartaal opgeleverd en wat is in praktijkproeven getest?