Verzoeknotificatie ontvangen

De service "Verzoeknotificatie ontvangen" verstuurt een bericht naar een bevoegd gezag (en een eventueel ingestelde behandeldienst) zodra in de werkmap in het digitaal stelsel een verzoek klaar staat voor verwerking. Deze service wordt geboden via digikoppeling op basis van ebMS.

Label: Vergunningaanvragen en meldingen

Omschrijving

Wanneer in het Omgevingsloket een vergunningsaanvraag of melding is gedaan, krijgen zowel het bevoegde gezag als de behandeldienst (indien ingesteld) hiervan een melding. Deze melding wordt ook wel verzoeknotificatie genoemd. Het bevoegd gezag en/of behandeldienst kan het verzoek vervolgens ophalen uit de werkmap van het digitaal stelsel en inladen in het lokale zaaksysteem of VTH-systeem.

In het digitaal stelsel wordt een ingediende aanvraag, melding of informatieplicht een verzoek genoemd. De verzoeknotificatie is een XML-bericht dat voldoet aan Standaard Aanvragen en Meldingen (STAM).

Let op! Indien het verzoek door een behandeldienst gaat worden afgehandeld en het bevoegd gezag heeft ook een aansluiting om verzoeknotificaties te ontvangen, dan wordt de verzoeknotificatie zowel naar het bevoegd gezag als naar de behandeldienst gestuurd.

In de verzoeknotificatie is een verzoeknummer opgenomen. Met dit verzoeknummer kan het verzoek worden opgehaald via de VerzoekAfhandelenService.

Standaarden

STAM, XSD  en voorbeelden XML.


Status

Meer informatie

Deze service is van belang in het proces vergunningaanvragen en meldingen ontvangen.

PKIoverheid-certificaat

Deze service kan alleen worden gebruikt met een PKIoverheid-certificaat.

Feedback

Ga naar het forum om je bevindingen te delen.